Jednostavni tutuorijali za sve
Jednostavni tutori
Kontakt
Možete me kontaktirati na:
e-mail: jtutori@gmail.com
MSN: jtutori@hotmail.com
google
Trenutno online
Korisnika online
Kako ste došli do nas?
Uvod
Dobrodošli na jednostavnitutori.bloger.hr. Na početku vam želim toplu dobrodošlicu na ovaj blog. Na blogu su postavljeni jednostavni tutorijali za jednostavne zadatke, većina tutorijala je postavljena za početnike, ali i najboljima se zna dogoditi da zaboravi i najjednostavnije korake, tako da svi mogu naći nešto korisno. Svi tutorijali su objašnjeni slikom i tekstom, te su svi moj proizvod, dakle nisu ukradeni. Svim ostalim blogerima, web dizajnerima je dopušteno da posude moje tutorijale, dakle smijete ih slobodno kopirati, ali zauzvrat vas molim da barem stavite link na moj blog ili barem ostavite komentar na mojem blogu. Prihvaćam sve razmjene linkova! Uživajte! Pozdrav!
Blog
nedjelja, rujan 28, 2008
1. Uđite u svoj MSN te kliknite na sliku (avatar), odaberite "Change your display picture"2. Odaberite "Browse" kako biste stavili sliku sa svog računala.3. Pronađite sliku na svom računalu koju želite staviti za svoj avatar te kliknite "Open"4. Sad odaberite tu sliku te kliknite na "OK"5. Uspješno ste promijenili svoj avatar.

jednostavnitutori @ 19:17 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, rujan 26, 2008
E-mail klijenti su software koji nam služi kako bismo jednostavno skinuli, slali, ćitali e-mailove. 2 najpoznatija su Microsoft Outlook koji dolazi s Windowsima i Mozilla Thunderbird. Ako još neznate napraviti gmail adresu POGLEDAJTE OVDJE KAKO!

1. Mi ćemo koristiti Mozilla Thunderbird (Download), instalirajte ga!
2. Pokrenite Mozillu Thunderbird te idite na File/New/Account3. Odaberite u prozoru koji će vam se pojaviti "gmail" te kliknite "Next"4. Sad pod "Your Name" upišite vaše ime ili nadimak a pod "Email Address" vašu gmail adresu.5. Pritisnite "Finish"6. Sad ćete u sljedećem prozorčiću koji vam se pojavi upisati vašu gmail lozinku. To je to došli smo do kraja! Sada možete ćitati svoje e-mail poruke u Mozilli Thunderbird.

jednostavnitutori @ 22:03 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 24, 2008

Forum je internet aplikacija kojia omogućava korisnicima da sudjeluju u diskusijama vezanima uz određenu temu neovisno o tome gdje se nalazili. Na Forumu možete saznati mnoge korisne informacije čitajući postojeće poruke, ili poslati svoju poruku i započeti diskusiju o temi koja vas zanima. Kako bi slali poruke na Forum, morate se registrirati, što vam omogućava pristup dodatnim funkcijama kao što su avatari, slanje osobnih poruka, praćenje izoliranih diskusija i tako dalje. Radi lakšeg snalaženja, teme o kojima se diskutira na Forumu su grupiranje u kategorije. O tome kako se registrirati na forum proćitajte ovdje:

1. Na većini foruma postupak registracije je isti ili slićan. Ja ću z primjer uzeti Forum.hr. Idite na "register" kako biste se registrirali.
2. Morate se složiti sa pravilima foruma!
3. Sada popunite podtake koji su potrebni za registraciju, potrebna vam je e-mail adresa a ako je neznate napraviti POGLEDAJTE OVDJE!
4. Sada biste trebali dobiti e-mail od Forum.hr-a kako biste završili tj. potvrdili svoju registraciju. Morate kliknuti na link koji se nalazi u e-mailu kako biste potvrdili svoju registraciju. Također e-mail sadrži podatke o korisniku kao što su korisnićko ime i lozinka (svoju lozinku nikad nemojte otkrivati drugima)
5. To bi bilo to, nakon što ste kliknuli na link u vašem bi se web pregledniku trebala pojaviti poruka dobrodošlice (dobit ćete i e-mail dobrodošlice) , sada možete otvarati nove teme, pisati posteve i primati te slati privatne poruke drugim članovima foruma.
 

jednostavnitutori @ 19:37 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 22, 2008
Sigurno vam se ćesto dogodi da kada slušate glazbu na svom PC-u zapnete na tekstu pjesme, tj. zaboravite stihove. U ovom tutorijalu možete naućiti kako olakšati potragu za stihovima pjesama.

1. Skinite i instalirajte Windows Media Player 11 (Download) [ako neznate: Kako skidati s rapidsharea i Otvaranje .rar datoteke] ako ga još nemate! 
2. Skinite WMP Lyrics plugin (Download) te ga instalirajte.
3. Pokrenite Windows Media Player 11 ili neku pjesmu u njemu, te kliknite na malu strelicu ispod Now Playing idte na Plug-ins te odaberite Lyrics Plugin.
4. To je to, sada bi se trebali pojaviti stihovi pjesama.
Upozorenja i napomene: Tekstovi pjesama se skidaju sa interneta tako da cijelo vrijeme dok slušate glazbu morate biti spojeni na internet kako bi program mogao snimiti tekst. Program tekstove traži po imenu skladbe tako da sva imena pjesama te njihovih izvođaća moraju biti toćna u suprotnom postoji mogućnost da program neće moći pronaći stihove ili će objaviti pogrešne.
jednostavnitutori @ 16:04 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 21, 2008
Dakle ako su vam dosadili fontovi od windowsa i željeli biste malo uljepšati neke svoje tekstove novim fontovima svakako proćitajte ovaj tutorijal koji se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka.

1. Idite na www.dafont.com i skinite jedan ili više fontova koje želite upotrijebiti.2. Raspakirajte .rar datoteku (Pogledajte OVDJE kako) i trebali biste u mapi dobiti datoteku koja izgleda kao ova na slici ispod, to je font.3. Idite na C:\WINDOWS\Fonts4. Kopirajte ili prenesite skinutu datoteku tj. font u mapu Fonts.5. Kada sljedeći put pokrenet Word ili neki drugi program gdje imate fontove, taj font bi trebao biti tamo spreman za upotrebu.

jednostavnitutori @ 20:47 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare